Dag 12: Birdwatch en Serengeti Park
Vanochtend vroeg opgestaan om de birdwatch te gaan doen. Helaas was het een beetje somber weer, het motregende, wat overigens later overging in echte regen. We kregen allemaal een lijst met de vogels die voorkwamen in dat gebied, zodat we konden aanvinken welke vogels we allemaal hebben gezien. Het was een hele mooie tocht en we hebben ook veel vogels gezien. Zeker voor Ronald was dit een geweldige tocht, aangezien hij zich vooral tijdens deze vakantie heeft ontpopt tot een ware vogelspotter. Ik heb echt geen flauw idee welke vogels we allemaal hebben gezien. Het enige wat ik weet is dat het erg mooi was. Wat overigens nog wel grappig was, was onze ontmoeting met de mieren. Je zag wel verschillende mierensporen. Die moet je dus niet blokkeren, of midden in gaan staan, want dan kuipen ze zo omhoog je broekspijp in. Dorian, was het eerste aan de beurt. Zij moest de mieren bovenin haar broek er nog uit vissen. Verder heeft Sjaak, groepslid, ook een aardig tijdje in zo'n pad gestaan. En wij maar waarschuwen: Sjaak je moet een stap opzij doen. Maar hij reageerde niet, pas toen de mieren hem begonnen te pikken, stapte hij weg. Gelukkig hebben Ronald en ik geen directe ontmoeting met de mieren gehad.
Na de birdwatch was het tijd om de tas in te pakken en was het tijd om de lunchen om vervolgens naar het Serengeti park te gaan. Helaas was het inmiddels gaan stortregenen. Dus we hebben onder een gimproviseerd tentje gestaan om de eten, was aardig proppen, maar we hebben ons aardig gered. Na een tijdje werd het droog en was het tijd om de bus te gaan inspecteren. Nou die was dus zeiknat, ook aan de binnenkant. Jenga heeft eerst verschillende rondjes moeten rijden om het water van het dak af te krijgen, zodat dat niet meer tijdens het rijden naar binnen kon stromen. Nadat dat was gebeurd konden we op weg naar het Serengeti National Park!!
's Middags reden we het park in. We mochten niet te vroeg het park in aangezien je betaalt voor 24 uur. Wij zouden er dus twee dagen verblijven. Maar het risico wat je loopt als je er te vroeg ingaat is dat je er te laat uitkomt en dan moet je voor nog eens 24 uur betalen, terwijl je niet meer in het park bent, en aangezien dat een permit voor 24 uur $50 is, heb je dat liever niet.
Het Serengeti National Park is echt helemaal geweldig! We hebben hier onze eerste gnoe's gezien! Maar wat een domme beesten zijn dat zeg! Als er paniek in de groep ontstaat rennen ze allemaal een andere kant op, zelfs tegenovergestelde kanten. Dat ziet er echt heel idioot uit. Verder hebben we heel veel zebra's en buffels gezien. Ook hebben we in de verte een groep leeuwen bij elkaar zien liggen. Een stuk of 8, maar dit was behoorlijk ver weg.
Op een bepaald punt mochten we de bus uit en konden we over een hangbrug lopen om aan de overkant te kijken. We mochten niet verder lopen omdat je dan misschien een olifant zou tegenkomen. We hebben wel een hamerkop gezien die op een tak in het water lag.
Verder hebben we voor het eerst een topi gezien en ook voor het eerst gieren en nijlpaarden niet te vergeten. Zelfs een nijlpaard met jong, ze lagen overigens wel gewooon in het water. Maar echt de eerste game- drive in de Serengeti was geweldig!! We hebben ook nog giraffes van erg dichtbij gezien. Echt super!
Voordat we naar onze campeerplek gingen, moesten we eerst naar een luxe lodge omdat twee mensen uit onze groep graag de ballonsafari zouden willen doen, en dat moest even geregeld worden. Serengeti staat bekend om de kopjes. Dit zijn grote rotsen die zomaar opduiken en deze lodge was gebouwd tussen zo'n kopje, erg mooi, erg luxe en ik zou er niet willen slapen, geeft mij maar een tentje gewoon in de natuur. Is toch veel spannender? Bij de lodge zaten echt heel veel rock hyraxen, oftewel klipdassen, echt grappige diertjes zijn dat. Nadat we bij de lodge waren geweest was het dan toch tijd om naar onze kampeerplek te gaan. Echt in het midden van de natuur. Schitterend! Gelijk de tenten opgezet en Albert had geluk , de kookplaats die afgesloten werd door gaas was nog ongebruikt, dus deze heeft Albert gelijk de zijne gemaakt. En daar was hij erg blij mee, aangezien hij een hekel heeft aan heyna's en het in het Serengeti niet vreemd is als die in je kamp komen scharrelen. We hebben een schitterend zonsondergang gehad. En 's avonds weer lekker aan het kampvuur gezeten. Iedereen vond het volgens mij toch wel aardig spannend om hier te gaan slapen, gezonde kriebels. Je mocht er 's nachts wel uit, maar dan moest je wel zorgen dat je een hele goede lamp bij je had en het liefst met z'n tweeen eruit. Maar je kon ook gewoon een fles afsnijden en dat eventueel als plasfles gebruiken. Nou, Ronald en ik hebben er nog nooit 's nachts uit gehoeven, maar voor de zekerheid hadden we wel even een fles gefabriceerd. Bij het kampvuur hing er een gezonde gespannen sfeer. En dit sloeg al gauw om in meligheid. Echt de flauwste grappen kwamen aan de beurt. We hebben wel vreselijk gelachen! Maar toen was het dus echt tijd om de tenten in te kruipen. Ronald en ik hoopten stiekem toch wel dat we vanacht wat dieren te horen kregen, aangezien we in de voorgaande nachten in wildparken niets/ weinig hadden gehoord omdat we overal doorheen sliepen. We probeerden nog even wakker te blijven, maar dit is niet echt gelukt.