Dag 18: Usumbara Mountains
Een schitterende zonsopgang met de Kili op de achtergrond! Onze tenten weer ingepakt, we gingen vandaag namelijk op weg naar Usumbara Mountains. Maar voordat we hier naartoe gingen, zijn we eerst naar een plaatstelijke markt gewandeld. Onderweg hebben we nog een kerkje bezichtigd. Vanaf dat moment liep er een vrouw met ons mee die niet helemaal 100% in orde was. Ze zei van alles in een taal waar niemand wat van begreep. Ach gewoon doorlopen. Onderweg kwamen we ook allemaal vrouwen tegen die ok naar de markt gingen met hun handelswaar. Dat dragen ze dus echt allemaal op hun hoofden. Manden vol met tomaten! Kan nooit goed zijn voor een nek. Maar het zag er wel heel mooi uit. Eigenlijk ook weer zo typisch Afrikaans.
Op de markt aangekomen was het een drukte van belang. Overal zaten mensen op de grond met het handelswaar en iedereen probeert wat te verkopen. Ook het bananenbier was goed vertegenwoordigd. We liepen ook even een soort kroegje in en in een groot vat zat ook bananenbier. Er werd gelijk gevraagd of we dat al geproefd hadden en of we wat wilden. Dit hebben we maar vriendelijk afgeslagen. De markt was erg leuk om te zien. Nog een ontzettend mooie doek gekocht, voor bizar weinig geld.
Onze truck kwam ons ophalen en het was dan tijd om te vertrekken. Op weg naar de Usumbara Mountains. Het was een mooie tocht, maar het was wel vrij warm. We waren dus blij met de rijwind. Onderweg kwamen we langs allemaal Sisal plantages. Van deze plant wordt touw gemaakt en dit is een van de grootste exportproducten van Tanzania. Plantages tot hoe ver je kon kijken. Heel mooi. Langzamerhand begon het landschap wat meer bergen te krijgen, de Usumbara Mountains. Heel mooi. Op de campingplaats aangekomen, werd nog eens heel duidelijk dat het erg warm was! We hebben de tenten opgezet en zijn snel het zwembad ingesprongen. Ja je leest het goed…. een zwembad! Dat was toch wel erg lekker. Voor het eerst in de vakantie zwemmen! Al snel kwamen meer mensen van onze groep zwemmen. Was geen heel groot zwembad hoor. We kregen ook gezelschap van een ijsvogeltje. Op een gegeven moment kwam die vanuit de boom aanvliegen, dook het zwembad in om wat te drinken. Dit terwijl wij nog in het zwembad zaten. Echt een geweldig moment! Ook kwam er even een heel klein ijsvogeltje bij zitten. De verhoudingen bij een jong kloppen echt niet. Al we die grote snavel, maar nog een klein lichaampje. Maar dat zag er erg grappig uit. Verder nog een aap in de boom gezien en dat was het dan wel. We vroegen Jenga nog of hij mee ging zwemmen, maar dat wilde hij niet, hij zou niet kunnen zwemmen. Nou dat was dus onzin, de volgende ochtend zagen we hem namelijk zwemmen in het zwembad, alleen.
Na het zwemmen hebben we nog even getennist. Ja, er was ook een tennisbaan. Dat was ook erg leuk, vooral omdat je het zelf nooit doet. Dus je kan je voorstellen hoe dat eruit heeft gezien. Nee dat viel ook wel weer mee, het ging nog best goed!
Daarna was het etenstijd en heben we nog heerlijk bij het kampvuur gezeten. De dag van morgen besproken. Dit leverde enige discussies op, omdat hetgeen in de reisgids was beschreven niet geheel overeenkwam met hetgeen in het logboek van Dorian stond. Hoort er allemaal bij. Daarna was het dan tijd om de tent in te kruipen. Eerst hadden Ronald en ik last van een mug. Ik was al helemaal lekgeprikt, ondanks de Deet, maar goed, slapen met een mug in de tent is niet fijn. Dus muggenjacht. Sliepen we eindelijk horen we opeens een keihard gegil. Ronald en ik schrikken natuurlijk wakker. We weten nog steeds niet wat er gebeurd is, maar we denken dat iemand van een andere groep een nachtmerrie heeft gehad of een of andere bug in de tent heeft gehad. De volgende ochtend verbaasden wij ons wel dat haast niemand het gegil heeft gehoord. Nou ja het was dan ook in de tent naast ons, maar het ging echt heel hard.