Dag 2: Mount Kenia
Om half 9 stapten we in de truck op weg naar Mount Kenia. We zouden die avond voor het eerst gaan kamperen. Onderweg maakten we eigenlijk voor het eerst kennis met Kenia. De temperatuur was zeer aangenaam. De bevolking echt supervriendelijk. Wanneer je met de safaritruck langs komt, komen alle kinderen naar de weg gerend en zwaaien uitbundig en roepen Jambo (hallo)! Echt heel mooi om te zien, die kinderen zo vrolijk terwijl ze feitelijk niets hebben. En het landschap was gelijk overweldigend. Het is niet te beschrijven hoe mooi het daar is. De o zo bekende rode aarde en de acaziabomen. Echt geweldig. Met name die acaziabomen hebben een grote indruk op mij gemaakt. Een stam met takken en echt een dakje van bladeren er boven op. Er zijn natuurlijk verschillende soorten acazia's, maar deze beschrijving is er dus een die typisch in het Afrikaanse beeld past. Het was gewoon puur genieten in de truck! Gelijk leer je natuurlijk je reisgenoten ook beter kennen. Op een vreemde Belg na, was het een erg leuke groep! Nee hoor, grapje….. we hebben nog nooit zo'n gezellige Belg meegemaakt! We hebben ongeveer 4 uur gereden met een koffiestop ergens in de middle of nowhere. Bij deze koffiestop was het tevens tijd om kennis te maken met de minimale sanitaire voorzieningen. Er was een hokje van metalen golfplaten met een houten vloer, en daar was een gat ingezaagd. Dat was het toilet. Ons eerste avontuur, nou ja, meer mijn eerste avontuur. Ik moet zeggen dat ik voor de reis al aardig wat zorgen had over dit aspect van de reis. Maar ik zal het nu alvast zeggen. Het is me reuze meegevallen! Iedereen heeft hetzelfde probleem enne oefening baart kunst!! Bij de koffiestop was natuurlijk ook een souvenirswinkeltje. Erg mooie spullen allemaal, maar je werd echt achtervolgd door de verkopers. Je hoeft maar naar iets te kijken en het wordt helemaal uitgelegd wat het is en hoe het is gemaakt. Op zich is dit natuurlijk logisch. Zij willen verkopen en moeten wel profiteren van het feit dat er een truck vol met toeristen langs komt. Toch was dit wel aardig wennen.
De wegen in Kenia zijn ook niet je van het, maar wat kun je verwachten. We hebben gezien hoe de geasfalteerde wegen gerepareerd worden. Er rijdt een vrachtwagen vol met heet- warm asfalt. Dit wordt in gaten in het asfalt gekiept en een beetje aangeklopt door mensen met schoppen. En de weg is weer in orde. Ik vind het niet vreemd dat de weg daar een en al hobbel en kuil is. Als we het nu toch over hobbels hebben. Ze kennen in Kenia en trouwens ook in Tanzania vreemde drempels. Ze worden niet aangekondigd en het het zijn enorme hoge gevallen, van die hele korte, waar je dus echt maar met een paar kilometer per uur overheen kunt, nou ja onze chauffeur heeft bewezen dat het ook anders kan, maar kom ik nog wel op terug, haha. En verder heb je nog de wegblokkades opgeworpen door de plaatstelijke politie. Er liggen dan van twee spijkerstrips op de weg, waartussen je moet zigzaggen. Als toeristentruck zijnde wordt je niet aangehouden, maar de plaatstelijke bevolking wel. En er zijn veel van die roadblocks.

Rond 14.00 uur, na een mooie rit, kwamen we aan op de campsite. Hier hebben we eerst een demonstratie van tent op zetten gehad, waarna we vervolgens zelfs onze slaapplekken gereed mochten maken. We kregen slaapmatjes van Sawadee. Prima matjes, wel dun, maar daar wen je heel snel aan. We hebben heerlijk geluncht, klaargemaakt door onze kok Albert. In de middag bestond er de mogelijkheid om onder begeleiding van een gids een wandeling te maken door de bosssen waarmee de campsite was omringd. Dit hebben we dan ook gedaan. Het was een erg mooie en leerzame wandeling. We hebben onze eerste apen gezien, bavianen. Daar hoefden we overigens de wandeling niet voor te doen aangezien die apen ook door het kamp liepen. Ook woonden er in dat bos Colobus apen. Dit zijn echt hele mooie apen. Ze zijn zwart wit met een hele lange harige staart. Verder hebben we verschillende mooie vogels gezien. Ook hebben we in de verte twee tree- hyraxen gezien. Een soortboomklevertjes. Deze beestjes lijken qua bouw het meeste op de olifant, en dit is moeilijk te geloven aangezien die marmotjes niet zo heel erg groot zijn. We hebben uitleg gehad over verschillende platen. Zo hebben we de Hennaplant gezien. Men neme wat blaadjes van deze plant, doen er wat water bij en wrijven maar! En dan hebben de de roodbruine kleur van de henna. Verder hebben we uitleg gekregen over de geneeskrachtige werking van sommige palnten. Zo hebben ze planten die goed werken tegen reuma, borstpijn en verkoudheid. De aleo vera plant heeft echt een multifunctionele werking. Wanneer iemand een wond heeft, moet er het vocht uit de blaadjes van de aleo vera op de wond worden gegoten. Dit vocht zorgt er namelijk voor dat de huid naar elkaar wordt toegetrokken en stelpt het bloeden. Verder wordt deze plant ook gebruikt als deodorant door het Samburu en Masai volk. Ook hebben we een plant gezien die als wcpapier wordt gebruikt door die stammen. Zoals de gids zei: Het is lekker zacht en het irriteert niet! We hebben nog op een uitzichtspunt gestaan waar we Mount Kenia goed zouden moeten zien, maar door de bewolking was dit helaas niet mogelijk. Tijdens onze wandeling kwam onze gids nog kinderen tegen die hij kende. Hij vroeg of iemannd drop bij zich had. Nou dat zat toevallig in mijn rugzak, dus dit heb ik uitgedeeld aan de kinderen, en die hadden een schik, volgens mij lachten ze ons vierkant uit. Of ze het drop lekker vonden weet ik niet. Het was een erg mooie tocht die we zeker niet hadden willen missen!
Voordat we gingen eten was er altijd een handen wassen ritueel. Er stonden drie bakken op een rij. In de eerste bak moest je je handen met zeep wassen, in de tweede zat er water met een scheutje detol voor de ontsmetting en in de derde zat gewoon water om je handen mee af te spoelen. Op deze manier werd ook afgewassen. We hebben heerlijk gegeten. 's Avonds aan het kampvuur gezeten en vroeg naar bed. We hebben overigens nog een zoektocht gehouden naar een beest die een heel hard geluid maakte. We hebben het beest niet gevonden en niemand wist ook wat voor beest het zou moeten zijn.