Dag 22: Tropisch strand en Stone Town
Vandaag zouden we een tropisch strand gaan bezoeken. Onderweg naar het strand kom je door een bos waar de rode colobus aap leeft. Deze aap leeft alleen in dat bos op Zanzibar en verder nergens. Wil je het bos betreden moet je $10 betalen. Maar de doorlopende weg liep ook door dat bos, maar het was verboden om er met je auto te stoppen, als je dat deed moest je alsnog die $10 betalen. Wij hebben de chauffeur maar gevraagd of hij rustig aan wilde rijden. En dat deed hij. We hebben dan ook de rode colobus aap gezien! Niet op de foto maar wel gezien. Dat was al erg leuk. Het strand was echt schitterend. Het enige nadeel was dat de zee erg ver weg was. Ronald en ik wilden naar de zee toelopen, maar we hebben ongeveer een uur gelopen en de zee kwam maar niet dichterbij en er lagen vreselijk veel zeeegels. Het zag er bijna zwart van, dus toen hebben we maar weer rechtsomkeer gemaakt. Onderweg kwamen we nog een jongen tegen die inktvissen aan het zoeken was. Hij stak met een pin onder een rots/steen en toen kwam er alleemaal zwarte troep naar boven en uiteindelijk had hij de inktvis. Deze wilde hij wel aan ons verkopen. Maar wij hebben dat maar vriendelijk afgwezen. Het was overigens wel interessant om te zien hoe hij die beesten te pakken kreeg.
Lekker gerelaxed op het strand onder een hutje en even in een hangmat gelegen die was gespannen tussen twee palmbomen. Het was echt het paradijs. Op een gegeven moment dacht ik ook:" het is eind januari en ik zit hier met mijn kont op een tropisch strand. Wat klopt er niet?" Het was echt puur genieten daar!
En langzamerhand zag je de zee steeds dichterbij komen. Eerst lag er een bootje helemaal op het droge en wanneer we weggingen dobberde die lekker in het water. We hebben dan dus toch nog even in de zee gezwommen. En warm dat die is! Heerlijk. En blauw! Je kon zonder problemen de bodem zien. Echt tropisch dus. Verder heb ik nog schelpen gezocht. Mooie! Ondertussen was ik flink aan het verbranden, maar daar kom je altijd te laat achter. Rond een uur of half twee gingen we weer terug naar Stone Town. We wilden daar graag nog even verdwalen in die smalle straatjes en wat souvenirs kopen. Heerlijk rondgelopen. Heerlijk ijs gegeten. Op Zanzibar heeft zich een Italiaanse gevestigd en zij is een ijswinkeltje begonnen. Lekker ijs! Hmmmm. Ons eerste ijs van de vakantie. We hebben verschillende mooie schilderijen/ doeken gekocht. Het was echt schitterend allemaal! Tegen de avond aan zijn we naar een hotel gelopen waar een groot gedeelte van de groep ook zat te genieten van een sundowner. Boven op het dak zat je dan te genieten van de zonsondergang met een uitzicht over Stone Town onder het genot van een drankje. Ronald en ik hebben er niet erg lang gezeten, amper zelfs aangezien we zagen dat een doek beschadigd was dus we moesten even terug. We hebben een andere mogen uitzoeken.
's Avonds zijn we met de hele groep uit eten geweest. We hebben gegeten op het strand. Echt zoals in een sprookje bijna. Allemaal fakkels op het strand en dan een lange tafel voor ons. Echt een geweldige afsluiter van de vakantie. Morgen was het namelijk al weer de dag om aan de terugreis te beginnen. Bij de meeste vakanties had ik aan het einde wel weer zin om naar huis te gaan. Nu was de zin op zich er ook wel, maar ik had er geen problemen mee gehad om nog een paar dagen langer weg te zijn. Maar goed, er moet eens een einde aan komen. We hebben heerlijk gegeten op het strand, alleen de sfeer die er hing was geweldig, de zee op de achergrond horen. geen woorden voor.
Na het eten terug naar het hotel. En gelijk gaan slapen. De volgende dag gingen Ronald en ik samen met nog een paar mensen en Dorian naar de visafslag, dus dat was vroeg opstaan. Helemaal niet erg, aangezien ik amper kon slapen van de verbrandingen op mijn lichaam. Werkelijk alles deed pijn. Mijn eigen stommiteit natuurlijk, maar ik weet wel dat ik dit nooit meer mee wil maken. Ik verbrand ook haast nooit, dus de pijn was ook nieuw voor me.