Dag 6: Lake Nakuru National Park
Vandaag zouden we naar een stad gaan om boodschappen te doen en zouden we naar het Lake Nakuru National park gaan. Voordat we weggingen bij de lodge wilden we nog even bijde souvenirswinkeltjes gaan kijken die er vlakbij waren. Het waren erg leuke winkeltjes. Helaas hebben Ronald en ik er niet echt kunnen rondkijken aangezien ik het toilet toch even snel moest gaan bezoeken. Achteraf bleek het echt heel jammer geweest te zijn, er waren erg mooie spullen voor erg mooie prijzen. Maar ja, niets aan te doen. Gelukkig heb ik er de rest van de dag geen last van gehad.
Onze eerste stop was bij een uitzichtspunt over de Great Rift Valley. De Rift Valley maakt een deel uit van een 7000 km lange kloof. Het is een breuk in de aardkorst. De kloof loopt van Israel naar Mozambique. Het was wederom prachtig! Op de klif onder ons was nog een leuke klipdas te bewonderen. Natuurlijk waren er ook souvernirswinkeltjes en volgens mij heeft bijna de hele truck drie zeepstenen diertjes gekocht. De volgende stop was in de stad zodat Albert even boodschappen kon doen. Voor ons was dit de gelegenheid om even te mailen. Zo kwam ik er die dag achter dat mijn scriptie goedgekeurd was en de datum van afstuderen 22 februari zou zijn! De internetverbinding was wel vreselijk traag, maar ja wat wil je? Het belangrijkste was dat we even iets van ons konden laten horen. Verder hebben we een beetje rondgelopen in de stad en ergens een broodje gegeten. Ook hebben we kaarten gekocht en op de bus gedaan. Het is trouwens heel apart om in een Afrikaanse stad te lopen. Iedereen is donker en jij bent wit. Natuurlijk heel logisch, maar wel een aparte ervaring.
Na deze stop was het nog een klein eindje naar het lake Nakuru National Park. Dit is het enige park dat omheind is omdat hier de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn zit en ze deze zo goed mogelijk willen beschermen. Bij de ingang van het park is er een groot meer te zien met een enorme roze rand eromheen. Een overdonderd gezicht. Zo apart als je een blauw meer ziet met een roze rand en dan te bedenken dat die roze rand wordt gevormd door miljoenen flamingo's! Echt schitterend. Adembenemend.
Onze campsite lag vlakbij de ingang en gelijk werd duidelijk dat het erg belangrijk was om je tent goed af te sluiten tegen de apen. Er stonden namelijk al wat tenten en een tent ging vrij heftig heen en weer en de scheuren zaten er in. Er was daar een aap flink aan het huishouden! Dit was dus een goede waarschuwing voor ons. We hebben gelijk onze tenten opgezet. Ging niet zo heel erg makkelijk aangezien de grond behoorlijk hard was en we geen goede haringen daarvoor hadden. Dit wekte enige frustratie op bij Ronald, maar uiteindelijk stond de tent dan, en maar goed ook aangezien we daarna een flinke regenbui kregen. Dan denk je regenbui, dat is toch heel goed tegen de droogte. Ja dat klopt, maar we zaten ondertussen natuurlijk al in een heel ander deel van Kenia(zie kaartje) en in het Noorden is er nog steeds geen druppel gevallen. De test op waterdichtheid van de tenten heeft het goed weerstaan. De test op waterdichtheid van de truck iets minder. Alle banken waren zeiknat. Maar goed dat het warm is en dat het snel droogt.
In de middag gingen we een game-drive maken door het Nakuru Park. Compleet anders dan het Samburupark. Niet te vergelijken maar ook erg mooi. We hebben hier onze eerste neushoorns gezien!!! Prachtig. Wat een massieve, logge beesten zeg! Ook hebben we een jonge neushoorn gezien, echt een "schatje". Verder hebben we ontzettend veel verschillende roofvogels gezien. En met roofvogels bedoel ik niet kleintjes, nee echte grote roofvogels (zie foto's). We zijn ook nog naar het meer gereden om de flamingo's van dichterbij te bekijken. Nou het zijn er echt veel! Heel erg mooi! En dat blijf ik ook wel zeggen gedurende dit reisverslag. Echt lekker ruiken doen ze niet. Er zaten ook verschillende pelikanen in het water. Hier en daar een dode flamingo en dan ontbreekt een maribu natuurlijk ook niet. We hebben weer verschillende dieren gezien en het enige wat ik kan zeggen is: Ga zelf kijken! Want met woorden is het niet uit te leggen hoe mooi het daar is! Ze hadden in dit park ook weer schitterende bomen. Hier was de yellow- fever- tree goed vertegenwoordigd. De naam zegt het al, de stam had een gelige kleur.
Na de game drive was het tijd om te eten, gezellig rond het kampvuur te zitten en weer naar bed. Rond het kampvuur zitten was elke avond het geval als we gingen kamperen. En dat is zo iets gezelligs! Helaas had niemand een gitaar bij zich…. Nee, gekheid, het is echt heerlijk om 's avonds buiten te zitten en te luisteren naar al die geluiden om je heen. Want stil is het eigenlijk nooit.