Dag 1: vertrek
Vrijdag 6 januari was het dan eindelijk zo ver! De reis waarnaar we al zo lang hadden uitgekeken zou vandaag beginnen! Mijn ouders brachten ons 's ochtends vroeg weg naar Schiphol. Om 8 uur moetsen we op een bepaalde plek aanwezig zijn. Hier maakten we kennis met onze groep en met onze reisleidster Dorian. Na nog een kop koffie met mijn ouders te hebben gedronken was het tijd voor ons om naar de gate te gaan.
Om 10.25 uur vertrok onze vlucht zonder vertraging naar Nairobi. De reis was begonnen. We vlogen in een boeing 777, in deze vliegtuigen heeft elke passagier een eigen entertainmaintset. Echt ideaal, je hebt een brede keus uit verschillende films, series, documantaires en nog veel meer. Dit compenseerde wel het feit dat we geen raamplaatsen hadden. Ondanks dat we geen raamplaatsen hadden hebben we toch nog vanuit de lucht de Sahara en de Nijl gezien. Het is heel indrukwekkend om vanuit de lucht al die zandduinen te zien. Na ongeveer 7 uur vliegen kwamen we aan op Nairobi Airport. Hier moesten eerst de Visa geregeld worden. Iedereen moest een formulier invullen, 50 US$ in het paspoort steken en daar kregen we de eerste stempels in onze paspoorten.
Na de koffers gepakt te hebben en geld gewisseld/ gepind te hebben was het tijd om naar onze truck te gaan waarmee we de reis zullen gaan afleggen. Het was een oude Scania truck, een echte safaritruck!. Hier maakten we ook kennis met Jenga, onze chauffeur, en Albert, onze kok. Het was ongeveer een half uurtje rijden naar ons hotel in Nairobi. Hier hebben we een welkomstdrankje genuttigd en heeft iedereen zich voorgesteld. Onze groep bestond uit 18 personen en een reisleidster en natuurlijk de chauffeur en de kok. Ook hebben we uitgebreid uitleg gehad over de reis en alles wat daar bij komt kijken. Zo hebben we uitleg gehad over de sanitaire voorzieningen, met name over het hoe en wat als die er niet zijn, over kledingvoorschriften en over dieren. Wat moet je bijvoorbeeld doen wanneer een nijlpaard op je af komt denderen? Wat moet je doen wanneer je wordt aangevallen door een leeuw of een buffel? Een waslijst met informatie. Na deze uitleg, een uur of 12, was het tijd om naar bed te gaan. De volgende ochtend zou het weer vroeg dag zijn.